FIKEN FRISK STK
Varenr.: 1805 11
Registrer deg eller logg inn for å se priser og bestille varer.
Ferske fiken er en skjør delikatesse! Med sin søte smak, silkebløte fruktkjøtt og knasende frø er fiken en nytelse. Den passer alene, til ost, i fruktsalat eller f.eks. sammen med spekeskinke til forrett.
Opprinnelsesland Brasil
-
Kvalitet
Det finnes forskjellige sorter og fargen på det myke, spiselige skallet kan variere fra mørkt, nesten svart til grønt. Ofte er skallet dekket av et hvitt pulverlignende belegg som er helt ufarlig. Det myke, lite saftige fruktkjøttet inneholder små, spiselige røde til rødfiolette kjerner.
-
Kilde
Matvaretabellen 2024 Mattilsynet, www.matvaretabellen.no
-
Lagring
Oppbevares best i kjøleskap mellom 2-4 ºC.
-
Smak
Smaken varierer litt på de forskjellige sortene, men alle har en ganske mild aroma.
-
Helseeffekt
Kostfiberinnholdet i fiken er med på å forklare hvorfor den i lange tider har vært brukt som mageregulerende middel. Men osgå innholdet av enzymet ficin kan forklare den forløsende effekten - dette enzymet bryter ned proteiner i kosten og letter fordøyelsen. Kalium er bra for hjertehelsen og væskebalansen i kroppen.
-
Bruksområde
Fersk fiken er godt å spise naturell, men den gjør seg også i desserter, marinert og til ost
Næringsinnhold pr. 100g
- Energi kJ
- 218 kJ
- Energi kcal
- 52 kcal
- Fett
- 0,3 g
- Hvorav mettede fettsyrer
- 0,1 g
- Karbohydrater
- 9,5 g
- Énumettet fett
- 9,5 g
- Kostfiber
- 3 g
- Protein
- 1,3 g
- Folat
- 0,006 µg
- Kobber (Cu)
- 0,06 mg
- Tilsatt sukker
- 9,5 g
- Betakaroten
- 0,15 µg
- Kalsium (Ca)
- 38 mg
- Flerumettet fett
- 0,1 g
- Jern (Fe)
- 0,3 mg
- Jod
- 0 µg
- Kalium (K)
- 200 mg
- Magnesium (Mg)
- 15 mg
- Natrium (Na)
- 0,03 mg
- Niacin
- 0,4 mg
- Fosfor (P)
- 15 mg
- Vitamin A
- 13 RAE
- Vitamin B6
- 0,0008 mg
- Vitamin C
- 2 mg
- Vitamin E
- 0,1 alfa-TE
- Sink (Zn)
- 0,3 mg
- Omega6
- 0,1 g
- Riboflavin
- 0,03 mg
Allergener
Fri for Gluten
Fri for Gluten (havre)
Fri for Brasilnut
Fri for Gluten (bygg)
Fri for Khorasanhvete
Fri for Gluten (hvete)
Fri for Melk
Fri for Mollusc
Fri for Gluten (rug)
Fri for Spelt
Fri for Sjømat
Fri for Fisk
Fri for Egg
Fri for Peanøtter
Fri for Soyabønner
Fri for Nøtter
Fri for Cashewnøtter
Fri for Hasselnøtter
Fri for Makadamianøtter
Fri for Mandel
Fri for Pekannøtter
Fri for Pistasjnøtter
Fri for Valnøtter
Fri for Sesamfrø
Fri for Selleri
Fri for Sennep
Fri for Sulfitt
Fri for Lupin